Arkivert artikkel

Denne artikkelen vil ikke lenger bli oppdatert. Mer informasjon

Legg turen til Dovrefjell!

Vi gir deg tre langhelgturer og fem fantastiske topper på Dovre!

Få med deg det beste av Dovrefjell på en langhelg. Her er tre fine rundturer og fem topper du bør få med deg!

En oval helg til fjells

På tre-fire dager kan du få med deg en klassiker i Dovrefjell. I vest finner du de villeste fjellene, snillere er det i øst. Det er det frodig plante- og fugleliv.

Høyfjellsplatået med Snøhetta er et imponerende skue. Her er tre turer som er flotte nå om høsten.

  1. GammelsetraLoennechenbuaÅmotdalshyttaSnøheim
  2. KongsvoldReinheim- Åmotdalshytta
  3. Den nye klassiske trekanten i Dovre: SnøheimÅmotdalshytta - Reinheim.

Fem flotte topper

Blant toppturer i Dovre er det klart at Snøhetta må med!

Den vakre snødekte fjellryggen, med Kjelen, den svære brefylte botnen mot sørøst, har vært kjent gjennom hele vår skrevne historie. Snøhetta er ikke en topp, men en lang, delvis meget skarp rygg med fire topper i en halvsirkel omkring Kjelen.

De to første er avrundete topper Stortoppen (2286 moh) og Midttoppen (2278 moh) og de to neste er skarpe pigger Hettpiggen (ikke offisielt navn, 2255 moh) og Vesttoppen (2253 moh).

Man kan fint å gå Stortoppen og Midttoppen (disse kan enkelt gås samme turen) og Vesttoppen med utgangspunkt i Snøheim, men Hettpiggen er forbeholdt klatrere.

Utsikten fra Snøhetta er spektakulær i alle retninger. Her ser vi toppene i Rondane, Sølnkletten, Jotunheimen med Glittertinden og Galdhøpiggen, Romsdalshornet, Trollheimen med Snota, samt Tron og Sølen i Rendalen og i det fjerne Sylan.

Og da Ingen Grenser – gjengen med Lars Monsen i spissen kommer seg til topppen tok de samtidig fra oss andre alle dårlige unnskyldninger. Denne turen klarer alle som vil!

2. Storstyggesvånåtinden- (2209 moh.) Best å gå opp fra vest.

3. Storskrymten (1985 moh) – Best å gå opp fra stien Åmotdalshytta – Grøvudalshytta, fra sør. StorSkrymten er Sør – Trøndelags høyeste topp. Den ligger helt i grensa til nabofylkene Oppland og Møre og Romsdal.

4. Larstinden –For klatrere er en travers av hele eggen fra Stortoppen og ut Larseggen meget attraktiv. Trives du best uten tau er det fullt mulig å komme seg opp til Larstinden. Gå opp fra baksida (nord), gjerne med utgangspunkt fra Åmotdalshytta.

5. Store Langvasstinden (2046 moh.) Kan du opp fra vest. Åmotdalshytta ligger nærest, men du kan også gå opp til toppen fra Snøheim.

Les også: