Arkivert artikkel

Denne artikkelen vil ikke lenger bli oppdatert. Mer informasjon

En kajakkdebutants opplevelser

Kajakkpadling sies å være den måten du kommer nærmest vann uten å bli våt på beina. Men da skal balansen være god! Men det er den jo ikke alltid for en nybegynner ...

Stupetårnet på Hvalstrand sett fra havkajakk

Debuttur i havkajakken gikk til stupetårnet på Hvalstand i Asker

Foto: Signe Karin Hotvedt / NRK
Signe Karin Hotvedt og Anita Stormoen

To padlevenninner: Signe Karin Hotvedt (53) og Anita Stormoen (48)

Foto: Signe Karin Hotvedt
Oslofjorden og rosa sky

Fra kajakken ser man naturen fra en annen vinkel, kanskje med mer ro?

Foto: Signe Karin Hotvedt / NRK
Onsdagsrace Asker Skiklubb kajakk

Asker skiklubbs kajakkgruppe arrangerer fast treningsrace hver onsdag i sommersesongen

Foto: Signe Karin Hotvedt
Asker skiklubbs kajakkgruppe onsdagsrace

Opptil 40 medlemmer deltar i onsdagsracet

Foto: Signe Karin Hotvedt
Måneskinn over Konglungen

Måneskinn over Konglungen i Asker

Foto: Signe Karin Hotvedt / NRK
Flattvannskajakk ved stupetårnet på Hvalstand

I flattvannskajakk ved Hvalstrand

Foto: Signe Karin Hotvedt
Tåke ved brua til Kalvøya i Bærum

Novembertåke: Under brua fra Sandvika over til Kalvøya i Bærum

Foto: Signe Karin Hotvedt

En innskytelse sist høst er nå blitt hovedinteressen. Jeg har oppdaget hvor herlig det er å gli bortover en speilblank vannflate uten annen lyd enn dryppene fra padleåren.

I starten med hjertet i halsen, etterhvert med mer og mer selvsikkerhet ettersom jeg erfarer at dette går jo kjempefint!

Trafikken fra E18 høres langt borte, og blir svakere ettersom kajakken glir utover Holmenfjorden. Bak oss forsvinner båthuset til Asker skiklubbs kajakkgruppe i det fjerne.

Kameratredning

Etter tre dagers kurs, inkludert en runde med pålagt velt og sikkerhetsformaning fra lærer Therese Hansen, og deretter en litt baksete kameratredning, legger vi ut på første turen i Holmenfjorden.

Og den turen ble raskt til flere. Asker har en flott skjærgård med mange øyer. Turene har gått rundt Nesøya, Brønnøya, Bjerkøya og til Høvik. Historier vi hører fra mer erfarne padlere gjør at vi stadig strekker oss lenger.

GPS og vanntett pose

Turen tracker vi på endomondo.com. Det gjør det moro å se på kart etterpå. Bildene i denne saken er tatt med iphone4, pakket inn i en vanntett pose.

I starten padlet vi flattvannskajakk, men etterhvert har vi gått over til havkajakk. De oppfører seg litt annerledes, men man blir fort vant til forskjellen.

Plask!

Veltepunktet er for eksempel ganske ulikt. Der man kan lene seg gradvis i en havkajakk, er flattvannkajakken mye mer kontant. Plask - sier det bare, før man rekker å tenke!

Først i november la vi inn årene. Da var det blitt i kaldeste laget, selv med varme klær. Det fine med høsten var at alle tullingene med bråkete båter hadde gått på land. Fjorden lå krystallklar og stille.

Nå rett før påske ligger vanntemperaturen i Oslofjorden på rundt 3 grader, så nå teller vi på knappene. Muligens blir det sesongdebut i påsken.

Vi sjekker nesten daglig på værstasjonen i Leangbukta som skaffer oss oppdatert info om vær, vind og sjøtemperatur.

Her er flere bilder fra turene våre (flickr.com).

Padletur rundt Bjerkøya

Denne turen som gikk 6. nov 2011 var på 10,9 km og tok 2 timer. Fra Holmen padlet vi ut til Konglungen, gjennom sundet og ut rundt Bjerkøya. Der ute kikket vi etter en sel andre padlere hadde fortalt om, men vi så den dessverre ikke.

Foto: skjermdump endomondo