Arkivert artikkel

Denne artikkelen vil ikke lenger bli oppdatert. Mer informasjon

Tisseruta - minutt for minutt

Hunden Ares vil ikke være dårligere enn Hurtigruten. Her kan du følge hunden på den daglige tisseruta - minutt for minutt.

Ares bor i Mo i Rana sammen med matfar Jens Overvik.

– Jeg er overrasket over hvor fasinert jeg ble av hurtigrute-sendinga. Derfor fikk jeg lyst til å lage litt humor ut av dette selv, sier Overvik.

Da Ares måtte ut i et nødvendig ærend, tok matfar med seg kameraet sitt. Han festet kameratet på fiskekleppen og fikk dermed filmet hundens tur «i rett høyde».

Ares og Jens er ikke de eneste som har fulgt Hurtigruten.

Enorm oppmerksomhet verden over

Hurtigruten fikk enorm oppmerksomhet de siste dagene, med folkefester i alle anløpshavner. Inn til siste havn, Kirkenes, ble Hurtigruten fulgt av kongeskipet med H.M. Dronning Sonja vinkende på dekk.

Det er ikke mange land som ikke har sett på «Hurtigruten - minutt for minutt». Til og med land som Bhutan er med på lista. Hele seilasen kan sees på nrk.no/hurtigruten.

Ares er på tur hver dag

Jens Overvik med hunden Ares

Jens og Ares.

Foto: Privat

Hunderasen Petit basset griffon vendéen er liten, kvikk og sterk. Og Ares er mye på tur.

– Nå trener vi kondisjon fram mot høstjakta, forteller Overvik. Hunden brukes til rådyr- og harejakt, og jager også rev. Det gjelder å holde seg i form, sier han. Treningen varieres med både lengre turer, kortere gå- og sykkelturer og svømmetrening.

Ares er en drivende jakthund (løper etter viltet), og det er liten tvil om at hunden kan jobben sin. Ares ble i vår i sin rase kåret til Årets Drevhund 2010 i Norge, og er norsk jakt- og utstillingschampion.

Har Ares sett på hurtigrute-sendinga?

– Det er mulig at han har gløttet litt opp. Jeg tror den behagelige bølgeskvulpingen har fått ham til å sove ekstra godt de siste dagene, sier Jens Overvik.

Les også:

Tisseruter og andre turer etterlyses! UT.no lager i år Folkets sommerfilm!