Arkivert artikkel

Denne artikkelen vil ikke lenger bli oppdatert. Mer informasjon

UT.no nominert til FN-pris

Med mottoet «Friluftsliv for alle» er UT.no blitt nominert til en FN-pris for nye medier som bidrar til en bedre verden.

Vinter 2010 collage

TURGLEDE: Alt fra aking i nabolaget til toppturer i fjellheimen hører hjemme på UT.no. Målet er å inspirere alle til friluftsliv blant annet for å styrke helsa og forståelsen av naturen.

Foto: collage/Bård Skrede Johannesen
Montasje sommer

HELSE: Målet med UT.no er å inspirere alle til friluftsliv blant annet for å styrke helsa og forståelsen av naturen.

Norges største turbilde

NORGES STØRSTE: Mosaikken med 2100 bilder fra folks turopplevelser ble i vinter til Norges største turbilde på UT.no.

Foto: Kjersti Magnussen, Mosaikk: UT.no/Knut Olav Hoven
Stjernepekere

TRE STJERNER: «Fantastisk flott turplanlegger fra NRK og Den Norske Turistforening. Nettsiden er lett å navigere rundt på og designet er pent og ryddig. Artikler, aktivitetskalender, turforslag, turkart, samt råd og tips for turer er noe av det du finner på denne nettsiden,» skrev Startsiden om UT.no i 2010.

Foto: ABC Startsiden

– I løpet av kort tid har NRK og Turistforeningen fått frem et rikt nettsted for tur- og naturinteresserte, sier nominasjonsansvarlig for World Summit Award i Norge, Kristian Bruarøy i TV2.

Vil inspirere alle

UT.no er en av fem norske nominerte til World Summit Award, en FN-pris som kårer verdens beste nettjenester og nettinnhold – nye medier som er med å forbedre verden.

– Målet med UT.no er å inspirere alle til friluftsliv, enten det er kiting på vidda eller tur med hunden. UT.no er et nettsted med opplevelser, et møtested og et nyttig verktøy for oss nordmenn som er så heldige å ha mye natur å boltre oss i, sier Erik Bolstad, redaksjonssjef for tjenester i NRK.

I fjor fikk UT.no utmerkelsen «Nettsted i særklasse» etter at Startsiden hadde vurdert 40 000 nettsider.

Frisk hverdagstrening

Ett år gamle UT.no er et samarbeid mellom NRK og Den norske turistforening. Her kan alle finne forslag til turer som passer for dem, se detaljerte turkart og få smakebiter på eventyrlige naturopplevelser og tips om frisk hverdagstrening.

– Glede over naturen, kunnskap og kjærlighet til den, og sunne fritidsaktiviteter er bra for folkehelsa og øker bevisstheten rundt verdien av å ta vare på naturen, mener Kristin Krohn Devold, generalsekretær i Turistforeningen.

UT.no har flere tusen forslag til korte og bynære turer, og til lengre villmarksturer over hele landet, nettstedet er gratis og reklamefritt, og gir leserne mulighet til å plassere sine favoritturmål på kartet.

– Nyttig og levende

Hovedjuryen for World Summit Award er samlet i Hong Kong nå og i neste uke. Nominerte fra over 160 FN-land deltar i kampen om heder og ære fra en av verdens mest prestisjetunge priser for innhold på nett.

– Nettportalen kobler sammen redaksjonell og brukergenerert innhold, og skaper med video, karttjenester og interaktivitet en nyttig og levende tjeneste for alle turgåere, sier Kristian Bruarøy som sitter i juryen.