Arkivert artikkel

Denne artikkelen vil ikke lenger bli oppdatert. Mer informasjon

Skogsområdene i Trømborgfjella

Trømborgfjella sentralt i Indre Østfold, har mange flotte turmuligheter for store og små.

Ved Kulevannsaga i Trømborgfjella

TURER FOR ALLE: Trømborgfjella er et flott turområde som benyttes hele året. Her finnes både turer som passer for både unge og gamle. Foto: Fred L. Larsen/DNT Indre Østfold

Foto: Fred L. Larsen / DNT Indre Østfold
Ut på tur i Trømborgfjella

UT PÅ TUR: Trømborgfjella tilbyr fine turer som passer for alle. Mens Trømborgfjella på tvers er en lengre og krevende tur som passer for de mer erfarne turgåerne. Foto: Fred L. Larsen/DNT Indre Østfold

Foto: Fred L. Larsen / DNT Indre Østfold
Trømborgfjella, Djupetjenn

FIN NATUR: Ta med familien og se det fine landskapet Trømborgfjella har å by på. Her ved Djupetjenn. Foto: Fred L. Larsen/DNT Indre Østfold

Foto: Fred L. Larsen / DNT Indre Østfold
Stiskilt i Trømborgfjella

GODT SKILTET: Stiene er godt merket, men et tips er å alltid ha med seg kart på tur. Foto: Fred L. Larsen/DNT Indre Østfold

Foto: Fred L. Larsen / DNT Indre Østfold
Krigsminnesmerke ved Trømborgfjella

MINNEMERKE: Ved Trømborgfjella finner man krigsminnesmerker. Foto: Fred L. Larsen/DNT Indre Østfold

Foto: Fred L. Larsen / DNT Indre Østfold

Du trenger ikke være supersprek og godt trent for å kunne gå fjelltur. De flotte skogsområdene i Trømborgfjella tilbyr en rekke flotte turer for både sofagrisene og friluftsentusiastene.

Turområder med fiskemuligherer

Trømborgfjella er et flott turområde som benyttes hele året. Det er merkede løyper og serveringshyttene Einarbu og Arnbjørnrud ligger også her.

Terrenget er småkupert med masse idylliske steder og rike fiskemuligheter. Trømborgfjella strekker seg langt ned i Rakkestad mot Halden og mot Marker i øst.

Området er fint å boltre seg i for barnefamilier, og turene kan legges opp etter hvilke form man er i, eller hvilken tur man ønsker å gå.

Slik kommer du deg til Trømborgfjella

Start i øst: E18 mot Sverige. Ta til høyre før Ørje sentrum og kjør 1 km til Ørje kursted - parkering. Sti til Djupekjenn, Jonsvanna, Lysevann og Nordre Stange Varde (290 moh). Videre til Spattåsen ved Kulevannet, Store Basdalsvannet, Arnbjørnrud, Ertevannene og Dynjan – parkering.

Det er opparbeidet parkeringsplasser ved Dynjan og Brattfoss i Trømborg og Slora i Hærland.

Trømborgfjella på tvers, 25 km

Dette er en tur som passer for de som har gått en del i skogsterreng - og har inngåtte støvler. Ta med godt med mat og drikke og gå Trømborgfjella på tvers.

Krevende tur

Turen er krevende og lang, og går i variert skogsterreng med koller og åser – og mange idylliske vann. Det er ingen vanskelige partier, men turen er litt krevende ved sin lengde.

Stiene er godt merket, men et tips er å benytte kart. Varigheten på turen er ca åtte timer inkludert pause, i 25 km gange.

Slik går løypen Trømborgfjella på tvers

Gå om Nordre Stange varde, forbi Flyslippet ved Blestjern og til Søndre Stange Varde, videre til Orestupet – Basdal – Arnbjørnrud og til Dynjan.

Nordre Stange Varde i Trømborgfjella

POPULÆR TUR: Området er fint å boltre seg i for barnefamilier. Her ved Nordre Stange Varde med fine rasteplasser. Foto: Fred L. Larsen/DNT Indre Østfold

Foto: Fred L. Larsen / DNT Indre Østfold

Transport til startpunktet:

Dynjan fra E18 Ramstadkrysset, kjør RV123 mot Mysen 1 km, ved Mysen Dyreklinikk tar du av mot Trømborg, kjør 4-5 km og ta av til venstre inn Dynjanveien.

Alternativ adkomst: Dynjan fra Rakkestad: kjør RV22 og ta til høyre mot Susebakke rett etter Trømborg Sag, kjør ca 3-4 km og ta til høyre inn Dynjanveien. Du kan selvsagt også møte direkte ved Sjøglimt.

Andre turmål i Østfold:

UT.no på facebook