Arkivert artikkel

Denne artikkelen vil ikke lenger bli oppdatert. Mer informasjon

Stem fram Friluftslivets ildsjel 2014

Hvem av disse som får heder, ære og en stor sjekk til gode formål i sitt turområde bestemmer du!

Kandidatene til Friluftslivets ildsjelpris 2014
Foto: Kari Toft / NRK
Thomas Hisdal, Tom Pedersen, Else Bjørg Finstad, Thor Bergesen og Jannike Reymert

I FJOR: Denne gjengen var nominert og fikk penger til sine friluftsformål i 2013: Thomas Hisdal (f.v.), Tom Pedersen, Else Bjørg Finstad, Thor Bergesen og Jannike Reymert. I år kjemper fem nye kandidater om den gjeve ildsjel-tittelen.

Foto: Terje Dale / NRK

Turlivet i Norge blomstrer! Liker du å løpe en tur på en skogsnær sti, padle langs kysten eller gå fra hytte til hytte i fjellet? Uansett er det horder av frivillige entusiaster vi kan takke.

Fem av dem er nominert til Friluftslivets ildsjelpris i år. I fjor vant Thor Bergesen kåringa og fikk ta med seg en sjekk på 150 000 kroner til det formålet han ønsket.

Du kan være med å bestemme hvem som vinner prisen i år. Under festivalen «Friluftsliv for alle» den 31. august kåres vinneren. I mellomtida kan du bli kjent med kandidatene og stemme på dine favoritter:

Avstemningsskjema finner du nederst.

Robin Dale Oen

Robin Dale Oen (34) fra Øygarden vest for Bergen har bygget opp et senter med kajakker, klatring, overnatting, instruktører og ekspedisjoner der skoleelever og ansatte i bedrifter får oppleve og mestre nye ting i friluft.

Robin Dahle Oen fra Øygarden er en av kandidatene til Friluftslivets ildsjelpris som deles ut på fastivalen "Friluftsliv for alle" i slutten av august 2014. Avstemning på UT.no.

Havva Cukurkaya

Havva Cukurkaya (36) fra Drammen leder et arbeid med å få flerkulturelle ut på tur og introduserer dem for det norske friluftslivet. Dette har både en integrerende og helsefremmende effekt for dem som lærer seg å sette pris på friluftslivet. Gjennom dette utøver Havva et viktig pionerarbeid for norsk friluftsliv.

Havva Cukurkaya fra Drammen er en av kandidatene til Friluftslivets ildsjelpris som deles ut på fastivalen "Friluftsliv for alle" i slutten av august 2014. Avstemning på UT.no.

Trond Løkke

Trond Løkke (46) fra Sortland er frivillig leder i Vesterålen Turlag som han har vært med i siden oppstarten for 26 år siden. Med nesten 2000 av Vesterålens 30 000 innbyggere som medlemmer er turlaget stort og aktivt. Trond leder turer, hyttedugnader og gir ut turkart og publikasjoner.

Trond Løkke fra Vesterålen er en av kandidatene til Friluftslivets ildsjelpris som deles ut på fastivalen "Friluftsliv for alle" i slutten av august 2014. Avstemning på UT.no.

Margrete Ruud Skjeseth

Margrete Ruud Skjeseth (49) fra Hamar jobber for at det skal være lett og lystbetont å gå på turer i nærmiljøet gjennom å få med seg folk som sprer energi. Hun arrangerer blant annet Opptur for 8.-klassinger, jobber med nye stier og for en ny nasjonal mal for merking av turer.

Margrete Ruud Skjeseth fra Hamar er en av kandidatene til Friluftslivets ildsjelpris som deles ut på fastivalen "Friluftsliv for alle" i slutten av august 2014. Avstemning på UT.no.

Johan Chr. Sunde

Johan Chr. Sunde (76) fra Flekkefjord har ledet og vært aktiv i Flekkefjord og Oplands Turistforening i en årrekke og har blant annet bidratt til å tilrettelegge for funksjonshemmede, få med minoriteter på tur, rydde turstier, gi ut årbøker og restaurere Gården Li.

Johan Chr. Sunde fra Flekkefjord er en av kandidatene til Friluftslivets ildsjelpris som deles ut på fastivalen "Friluftsliv for alle" i slutten av august 2014. Avstemning på UT.no.

Stem på din favoritt!

Du kan stemme en gang hver dag fram til torsdag 28. august kl. 23.59.