Arkivert artikkel

Denne artikkelen vil ikke lenger bli oppdatert. Mer informasjon

– Her kunne man bodd, vet du

– Kjempefin natur, sier Lars Monsen. Utsikten er noe av det flotteste jeg har sett i Norge. Jeg har vært sør, nord, øst og vest, men aldri i Steigen.

Steigen i Nordland har et veldig anderledes landskap enn det terrenget Lars Monsen er mest vant til, skog og vidder. Steigen har alpine fjell med panoramautsikt mot havet.

Monsen tippet at han var i Møre og Romsdal, så denne gangen bommet villmarkskjendisen med 700 kilometer.

– Trond er en luring, sier Lars Monsen om kameraten og villmarkseksperten Trond Strømdahl som hadde planlagt turen. Jeg stod slik til at jeg så rett inn i granskogen da jeg tok bort bindet for øynene. Og det var en finte. Jeg ble litt satt ut med en gang.

Fra granskogen gikk turen over spisse fjell og helt ut til havet. Til den lille øyen Manshausen som er eid av eventyrer Børge Ousland.

Velkommen til Steigen

– Jeg liker naturen og dyrelivet her, sier eventyreren på Manshausen. Alt jeg liker å gjøre er her i Steigen, sier Børge Ousland og ramser opp; dykking, fisking, kajakk og klatring.

NRK har laget flere tv-programmer fra Steigen de siste årene:

Maria Monasdatter Almli er på tur med barna og NRKs reporter Linda Øverli Nilsen.

VIDEO: Maria Monasdatter Almli er på tur med barna og NRK Ut i naturens reporter Linda Øverli Nilsen.

NOEN TURFORSLAG (søk frem flere på ut.no/kart):

Her gikk Monsen

Startsted var på østsiden av Allmenningsvatnet ved Nordfold i Steigen. Dette var den korteste turen, men med mest klatring i fjellet.

Fra startstedet gikk han rundt nordenden av Allmenningsvatnet, og over til Knedalen og til Nonsvatnet som ligger innerst i Lilandsfjorden.

Nå startet klatringen. Opp Nonsdalen og til Tretinden, videre over Småtindan og i retning Hattmannen. Her fant han en vei ned fra fjellet til Ersvikvatnet der han fikk et ti-tals småfisk, før han gikk ned til Ersvika der post 2 lå.

Fra post 2 padlet han havkajakk til målet som lå på øya Manshausen, like ved Nordskot.

MONSEN PÅ VILLSPOR (4:5): Lars Monsen oppsøker sjelden høye fjell, men denne gangen utfordres han på nettopp det, klatring i spektakulære fjellformasjoner med utsikt i alle retninger. Men han sliter med å finne ut hvor han er.

MONSEN PÅ VILLSPOR (4:5): Lars Monsen oppsøker sjelden høye fjell, men denne gangen utfordres han på nettopp det, klatring i spektakulære fjellformasjoner med utsikt i alle retninger. Men han sliter med å finne ut hvor han er.

Les også: