Arkivert artikkel

Denne artikkelen vil ikke lenger bli oppdatert. Mer informasjon

Film dyr! Vinneren får en Svalbardtur

Premien i NRK Ut i naturens seervideokonkurranse er en Svalbardtur for to.

Fotball-elgen

KLASSIKER: Denne fotballspillende elgen er en klassiker blant innsendte seerbidrag til NRKs Ut i naturen.

Foto: André Skog

Hva gjør du når en diger hval sklir rett under kajakken din, en bjørn passerer på kloss hold eller en elgokse i brunst lar seg opphisse av gitar og sang?

Du filmer selvfølgelig. Og sikrer deg plass i Ut i naturens seervideofinale.

I 2014 er det ti svært gode og underholdende opptak som konkurrerer om å bli kåret til årets beste seervideo - sendt inn til NRKs Ut i naturen.

Fotografen som har filmet vinnervideoen får en opplevelsesrik reise for to personer til Svalbard. Vinneren kåres på UT.no og i En naturlig helaften på NRK1 søndag 28. desember 2014.

Vil du vinne Svalbardturen neste år?

Har du filmet dyr i naturen? Send videoen til NRK og du kan vinne en reise for to til Svalbard.

En jury plukker ut ti finalister og disse er med i avstemningen om årets beste seervideo. Premien er altså en Svalbardtur for to personer. Vinneren kåres i TV-sendingen En naturlig helaften i desember hvert år. Alle bidrag som blir brukt av Ut i naturen på NRK1 blir honorert.

Ut i naturen ønsker seg først og fremst opptak av ville dyr og menneskers nærkontakt med ville dyr. Send også inn dine videoer med turopplevelser eller når fisken biter!

Du kan sende videoen på to måter:

  • Over nett: Gå til http://nrk-dropbox.mediashuttle.com. Bruk PC eller Mac, ikke mobil. Programmet «liker best» at du bruker Internett Explorer, men nyeste versjon av Mozilla Firefox Google Chrome kan brukes. (NB! Internet Explorer versjon 8 i Windows XP fungerer ikke). Legg til videoen din og fyll ut informasjon (Kommer det opp en boks som heter Transfer pluggin, klikk INSTALL PLUGG-IN). I epost-til-feltet skriver du natur@nrk.no.
  • I posten: NRK Natur, 5020 Bergen

Vær oppmerksom på at Ut i naturen planlegger sendingene i lang tid fremover, så det kan ta tid før du hører fra redaksjonen.

Tekniske opplysninger:

Redaksjonen ønsker helst å motta de origianale videofilene (eller kopier av disse) på minnekort, USB-minne eller DVD, men kan også håndtere de fleste andre formater.

For å få best mulig kvalitet på videoen så er det viktig at den kopien du sender blir kopiert på best mulig måte.

  • Dersom du har gjort opptak på HDV/DV og kan kopiere digitalt til en annen HDV/DV-tape så er det det beste. Alternativet er at du henter det inn digitalt (via firewire) i en PC og spiller det ut igjen på DV-kameraet. Pass på at du bruker DV-signal hele veien, både inn og ut av PC-en.
  • Dersom du ikke har mulighet til å levere på HDV/DV så er nest beste alternativ en DVD-kopi. Pass på at DVD-opptakeren står på høyeste kvalitet ved innspilling.
  • Dersom du har en PC som kan hente inn video så kan også en fil med videoen på en CD-ROM/DVD-ROM være en god løsning. Denne filen bør da ha høyest mulig oppløsning. Er opptaket gjort på DV så lag en DV-fil som resultat.
  • Minnekort: Dersom kameraet ditt tar opp på minnekort eller harddisk, så bør du lage en eksakt kopi av minnekortet med alle mapper og filer og levere dette på en Data-DVD eller en minnepenn. Vi returnerer minnepenner. Dersom du har personlige opptak på samme minnekort som seervideoopptakene, så kan du slette akkurat de opptakene før du tar en kopi av minnekortet.
  • Beskrivelse: Husk å legge ved et brev/notat som beskriver hendelsen og historien bak opptaket, og hvem som er fotograf.

Har du en video og lurer på hvordan du skal sende den inn, eller har tekniske spørsmål, så send gjerne en e-post til natur@nrk.no.