Arkivert artikkel

Denne artikkelen vil ikke lenger bli oppdatert. Mer informasjon

Dra på kino i fjellet!

Konserter, foredrag, toppturer og festivaler. Mange av hyttene på fjellet arrangerer «noe ekstra» for at gjestene skal trives. Se lista over alt du kan oppleve!

fjellfilm

FILM I FJELLET? Ja! Du trenger ikke å dra til storbyene for å oppleve spenning på storskjerm.

Foto: sidnre t. lønnes / DNT
Fjellfilm

KINO: Opplev nye og gamle tur-, ekspedisjon-, klatre- og ekstremsportfilmer. Det er på Fjellfilmfestivalen det skjer!

Foto: sidnre t. lønnes / DNT

Fjellfilmfestivalen i Jotunheimen er ett av arrangementene som tilbyr en litt annerledes fjellopplevelse i høst.

Et annet sted det kan være ekstra spennende å besøke er Skogadalsbøen Turisthytte.

– Vi ser at det blir godt mottatt at vi lager litt underholdning på hytta. Vi merker spesielt godt at folk er interessert i historien til Skogadalsbøen, sier vertskap Olav K. Moen på telefon fra Skogadalsbøen som ligger i Jotunheimen.

En historie vi pleier å fortelle er om da Edvard Grieg besøkte hytta og skrev «Gjendines Bånsull» på ryggen til ei ku, mens Gjendine selv satt bak kua og melket. Etterpå spiller en av servitørene «Gjendines Bånsull» for gjestene.

Ødelegger ikke arrangementene for fjellets fred og ro?

– Nei, det tror jeg absolutt ikke. På hytta her er det ikke mobil- og datafrisone. Det gjør at gjestene lett kommer i prat med hverandre, og er kanskje grunnen til at det er så koselig stemning på hytta. Gjestene blir kjent med hverandre og det er hyggelig, sier Moen.

Les også:

Her er av det du kan oppleve til fjells i august og september:

Foredrag av Stein P. Aasheim på Skogadalsbøen

11. august: Eventyreren holder foredrag på Skogadalsbøen om et spennende liv på reiser i inn- og utland, og overvintringen på Svalbard med hele familien.

Åpen dag på Breidablik

11. august: Bergen Turlag markerer offisiell overtakelse av hytta Breidablik. Musikalsk innslag og enkel servering.

Camp Fjellsport

15.-18. august: Her kan du oppleve klatring, isbrevandring, isklatring, topptur, terrengsykling i løpet av en aktiv liten helg! Dette er perfekt for de som ønsker å prøve ut litt forskjellig og lære av ekspertene. På Tungestølen ved Jostedalsbreen kan du teste mange spennende fjellsportaktiviteter på ett og samme sted. Her er det plass til alle, både nybegynnere og eksperter.

Gratiskonserter på Gjendesheim

14. og 16. august: Utendørs konsert med folkemusikkbandet Breibeint.

Toppturhelg for ungdom på Reindalseter

15. -18. august: DNT ung Sunnmøre inviterer til 4 dager med turer og god stemning. Vi går Svartegga, Nonshornet, Fieldfarehytta. På ettermiddagene blir det spennende foredrag, kveldsbading, dalmesterskap i slackline, og mye mer.
Påmelding innen 13. august.

Sognahelg på Skogadalsbøen

16-18. august: Lokalbefolkningen er spesielt invitert til Skogadalsbøen denne helga, med dans både fredag og lørdag kveld. Det blir bål og uteaktiviteter.

Les også:

Bob Dylan på Nørdstedalseter

BOB DYLAN

BOB DYLAN: Er du Bob Dylan fan? Da må du få med deg Bob Dylan på Nørdstedalseter 17. august.

Foto: DNT

17. august: Levende musikk med låter av Bob Dylan med noe attåt. Det blir grillbuffe med helgrillet hjortelår.

Foredrag om Jotunheimens pionerer på Skogadalsbøen

23.-24. august: Johan Kofstad forteller om Edvard Grieg og Slingsby sine turer og opphold på Skogadalsbøen og i Utladalen.

En TrubaTUR til Mogen

Mogen sommer

EN trubaTUR! En visehelg på Mogen kan du oppleve 30. - 31. august.

Foto: Helle Andresen

30. – 31. august: Vertskapet på Mogen Turisthytte inviterer i samarbeid med Telemark Turistforening til en unik og stemningsfull visehelg på Mogen.

Seminar om kulturminner rundt Krækkja

30. -31. august: Seminar om mennesker og rein i sameksistens gjennom 10 000 år, og vi ser på kulturminnene rundt Krækkja som viser dette. Folk med ulike erfaringer deler tanker, kunnskaper og opplevelser.

Høsthelg i Jo Gjendes rike

13. – 15. september: En ferdigpakket helg som inneholder guidet tur, festmiddag og dansGjendebu.

Fjellfilmfestivalen

13. – 15. september: En årlig filmfestival som arrangeres ved Gjendesheim i Jotunheimen. Festivalen gir deg en fantastisk mulighet til å nyte det beste blant både nye og gamle tur-, ekspedisjon-, klatre- og ekstremsportfilmer, kombinert med turglede sammen med erfarne fjellførere, kurs og workshops hvor du kan lære å bli verdens beste turkamerat, kajakkpadling, rafting, en rute i buldreveggen eller en runde med fiskestanga.

Filosofisk helg på Haukeliseter

13. – 15. september: Er livet en stadig søken etter umiddelbare nytelser? Eller finnes det varig lykke? Filosofene Tom Rønning og Svein Jacob Salhus arrangerer filosofisk helgHaukeliseter fjellstue.

Høstinspirert fjellmatkurs

13. – 15. september: Haukeliseter fjellstue arrangerer igjen sitt populære fjellmatkurs! Vi lar oss inspirere av sesongens råvarer og lager fristende retter ute i det fri. Her får du alle triksene du kan ta med på neste tur for å imponere turfølget ditt!

Fjellitteraturfestivalen

26. - 29. september: Fjelllitteraturfestivalen arrangeres for tredje gang i år, på Finse. I løpet av festivalhelgen er det en rekke foredrag, fotoutstilling, høytlesninger, fellesturer, skrive- og fotokurs, debatter, fjellquiz, bokbytte og muligheter for å kjøpe spennende fjellitteratur i landets høyest beliggende bokhandel.

Les også: