Arkivert artikkel

Denne artikkelen vil ikke lenger bli oppdatert. Mer informasjon

Monsen på villspor på hemmelig sted

Lars Monsen er på tur igjen i en ny tv-serie, men denne gangen aner han ikke hvor han er.

I den nye NRK1-serien Monsen på villspor forlates Lars Monsen et sted ute i villmarka et sted i Skandinavia. Først når helikopterduren forsvinner får han ta av seg bindet foran øynene, og herfra må han klare seg selv.

– Dette er vanvittig moro, sier Lars Monsen til UT.no. Det er et nytt tv-konsept, og med spennende opplevelser for meg. Det er utfordrende og gøy å lage dette sammen med et proft, men lite NRK-team.

– Jeg blir fraktet ut i villmarken med bind for øynene. Jeg kan bli satt ned hvor som helst i Skandinavia. Så skal jeg finne frem til et punkt i terrenget, hvor programleder Anne Rimmen står og venter, forteller Lars Monsen.

Utfordres på det han kan best

NRK lover spenning, familieunderholdning og turinspirasjon fem lørdager på rad fra 22. mars. Monsen utfordres på det han kan best: Å overleve i villmarken.

– Jeg har hatt noen vanvittige gledesstunder når terrenget åpner seg foran meg.

Lars Monsen vet ikke hvor han er, han vet ikke hva han har i sekken og han vet ikke hva som venter ham. Oppdraget er enkelt: Overlev og finn Anne Rimmen. Hvis Monsen ikke har funnet frem etter fem dager blir han hentet ut av villmarken.

I kjent Lars Monsen stil filmer han seg selv, mens programleder Anne Rimmen venter på stedet som er målet for turen.

– Hvordan gikk det å spille inn første episode?

– Det gikk bra, det var gøy. Jeg sier ikke at det gikk perfekt, men jeg tror det blir god tv.

Får ikke pakke sekken selv

En av de største utfordringene ligger i tursekken. Den har nemlig Monsen ingen kontroll over.

– Jeg får ikke pakke egen sekk, så det varierer fra tur til tur. På første turen fikk jeg en pose turmat i døgnet, og en sjokoladedrikk. Det er veldig lite mat når man skal kjempe seg gjennom villmarka. Så da må man ut og fiske.

Et av hjelpemidlene i hver episode er et kart, som Monsen naturlig nok trenger for å finne frem i terrenget. Hovedpersonen forteller at kartene ikke er spesielt mye å skryte av.

– Jeg får et veldig enkelt kart, og skal orientere meg frem til poster i terrenget. Kartet jeg får er veldig begrenset. Det kan være det bare er et lokalt kart som er fem centimeter bredt.

Serien består av fem episoder på 59. minutter, men for Monsens del varer turen mye, mye lengre.

– Det kan ta mange dager å komme frem til målet, men jeg må klare det innen fristen.

Konkurranse: Gjett hvor Monsen er

Lars Monsen

TV-KLAR: En spent Lars Monsen skal snart starte en ekspedisjon han ikke vet noe om!

Foto: Håvard Jenssen / NRK

I serien utfordres også seerne til å være med å gjette sammen med Lars Monsen hvor han befinner seg. På UT.no kan seerne følge det samme kartet som Monsen har fått og delta i konkurransen om å finne ut hvor han er.

NRK Sportens Anne Rimmen har altså fått jobben som programleder. Hun venter i målområdet sammen med Lars sin gode venn, villmarkseksperten Trond Strømdahl. Han har kjent Monsen i over 30 år, og vært med på å planlegge alle turene i serien.

Selv om han blir overlatt til seg selv i flere dager, uten å vite hvor han er, er ikke Monsen nervøs.

– Det er bare å gjøre det beste ut av det. Jeg har jo vært i lignende situasjoner hundrevis av ganger. Når jeg er på skikkelig langtur kan det av og til gå dager før jeg er sikker på hvor jeg er.

– Er det noen reell fare med et slikt prosjekt?

– Er det noen reell fare når man går rundt i Oslo sentrum, svarer Lars Monsen kontant.

Les og se også:

Se hva Lars Monsen velger når han virkelig må få noe på kroken!

NRK TV: Et år på tur med Lars Monsen