Aurlandsdalen - vill og vakker 

Type:
Fottur, Fjelltur, Hyttetur
Lengde:
Ca. 46,9 km
Varighet:
3 dager +
  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her
Gradering:
Krevende +
  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her
Passer:
Voksen, Barn
Område:
Sesong:
jun
jul
aug
sep
Fylker: Sogn og Fjordane,Buskerud,Hordaland
DNT Oslo og Omegn

Aurlandsdalen kan ta pusten fra deg, med den ekstreme villheten i elva som graver seg frem gjennom landskapet, og den fantastiske utsikten utover mot fjorden langt der nede.

Finse - Geiterygghytta - Steinbergdalen - Østerbø - Vassbygdi

Her møtes Østland og Vestland i et vakkert fjellområde. Skarvheimen har vært brukt som gjennomfartsvei for de som har tatt sjumilsstøvlene på og gått fra Jotunheimen i nord til Hardangervidda i sør. Kontrastene i landskapet er store - fra goldt steinlandskap til frodige dype daler, fra mektige fjell til buldrene fossestryk. Turen fra Finse til Flå har alt dette!

Dag 1: Høyfjellsetappe fra Finse til Geiterygghytta over Sankt Pål med flott utsikt mot Hardangerjøkulen i sør og Skarvheimen og Jotunheimen i nord. Ca. 5 timer.

Dag 2: Fra Geiterygghytta nedover mot Aurlandsdalen forbi Steinbergdalshytta, ca. 3 timer, og videre til Østerbø ca. 3 timer. En rast ved den tidligere DNT-hytta Steinbergdalshytta å anbefale.

Dag 3: Fra Østerbø går den ville og vakre Aurlandsdalen ned til Vassbygdi, ca. 6 eller 7 timer, lengst om Bjørnstigen og Høgstegvarden. Fra Vassbygdi med buss til Flåm og Flåmsbanen til Myrdal, og bytt til Bergensbanen til Oslo eller Bergen.

For kortere versjoner av turen er det mulig å starte ved Geiterygghytta eller Østerbø. Eventuelt også Storestølen.

Høydeprofil

Annonse

Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
Annonse
blog comments powered by Disqus