Patchellhytta 

Type:
Selvbetjent
Overnatting:
72 senge­plasser
Område:
Sesong:
818 moh. i Stranda i Møre og Romsdal
Lat/Long: 62°12'41"N, 6°43'12"E

Ålesund-Sunnmøre Turistforening

Patchellhytta ligger ved foten av Slogen (1564 moh.), sunnmørsalpenes mest kjente topp, vest i Habostaddalen mellom Øye og Stranda. Store Smørskredtinden (1639 moh.) ruver rett over gamle Patchellhytta som ligger ca. 100 m lenger sør.

Patchellhytta er et populært dagsturmål i seg selv, men også et perfekt raste- og overnattingssted før en topptur til Slogen, Brekketindane eller Smørskredtindane. Hytta er også en del av Hjørundfjorden Rundt. 

Den gamle Patchellhytta er ei fullrestaurert steinbu med 5 køyer. Det var norgesvennen Charles Watson Patchell som fikk satt opp bua på 1920-tallet. Patchell ferierte på Øye hver sommer i en årrekke, og besteg de fleste av tindene i området. Etter noen år med manglende vedlikehold ble steinbua fullstendig restaurert på slutten av syttitallet, og siden har den vært holdt godt i hevd. I 1964 ble den nye Patchellhytta bygd. Denne hytta fikk det nyeste tilbygget i 2011. I 2014 kom også ny sikringsbu og toalettanlegg med 15 sengeplasser.Vi anbefaler denne til vinterbruk.Om vinteren stenges ene halvdelen av hovedhytta for å redusere slitasjen og vedforbruket.

Tilrettelegging for hund: Hund og eier har nå fått eget rom med egen inngang på baksiden av hytta. Hytta har ellers en lavvo som hundeeiere kan bruke om det er ønskelig. Lavvoen ligger i vedskjulet, og må tas ned etter bruk.

 

Fasiliteter
  • 12V
  • Steikeovn
  • Teltplass
  • Tørkerom
  • Vedovn
Tilrettelagt for
  • Hund
Annonse

Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...
Annonse

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus